Openluchttheater Valkenburg presenteert Diederik Nomden - Roots

30 May 2024 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

Diederik Nomden is al jaren een vertrouwde naam in het Nederlandse alternatieve popcircuit. Hij vergaarde zijn roem o.a. in bands als Johan en Daryll-Ann, speelde in Her Majesty, is één van de drijvende krachten in The Analogues en gaat nu ook nog solo het theater in.  

En met dit eerste solo-theaterprogramma ‘Roots’ komt Diederik naar ons grottheater. In Roots neemt Nomden het publiek mee op de lange reis die hem gemaakt heeft tot de muzikant die hij nu is. 

Vanaf het allereerste speeldoosje dat boven zijn wieg hing, via de muzikanten en bands die hem hebben geïnspireerd, tot de 3 solo-albums die hij heeft uitgebracht, alles wat belangrijk en vormend is geweest voor zijn muzikale bestaan zal in dit programma langs komen. 

Nomden stelt zich kwetsbaar op en geeft de luisteraar, door voor de gelegenheid zijn allereerste schrijfsels af te stoffen en zonder voorbehoud te delen met de toehoorder, een inzicht in de ontwikkeling die een singer-songwriter doormaakt voordat hij zijn eigen stem en stijl vindt. Ook zal Diederik verschillende liedjes van anderen spelen die hem hebben geraakt en die zijn stijl mede vormgegeven hebben.  

Nomdens eigen werk kenmerkt zich door een combinatie van de melodieuze rijkdom van eind jaren ’60 (Beatles, Kinks), gecombineerd met de melancholie waar de singer-songwriters van begin jaren ’70 patent op lijken te hebben (Tim Hardin, Neil Young, Nick Drake). Door de intimiteit van zijn teksten, waarin hij thema’s als verlies, verdriet en (onmogelijke) liefde niet schuwt, in combinatie met zijn warme stemgeluid slaagt hij er telkens weer in om het publiek te raken en zich te laten identificeren met zijn uiterst persoonlijke liedjes. 

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences