Madrigalchor Aachen

16 Jun 2024 vanaf 18.00 uur, De Kopermolen

Lichtblicke - a cappella koormuziek uitde 20ste en 21ste Eeuw, met muziek van o.a. Hindemith,Rautavaara, McGlade en Ristow

Het Madrigalchor Aachen is een vast bestanddeel van het Akense culturele leven. Het repertoire van het kamerkoor omvat muziek van de Renaissance tot heden, met een accent op de uitvoering van Oude Muziek. Maar ook eigentijdse muziek zingt het koor graag en heeft de premiere van meerdere nieuwe composities verzorgd. Ook in dit concert staat een premiere op het programma: Aljoscha Ristows toonzettingen van humoristische gedichten van Christian Morgenstern.

Het koor staat sinds 2019 onder de leiding van de jonge en bevlogen dirigent Johannes Honecker. Zijn studiekoordirectie in Köln vulde hij aan  met lessen bij Peter Dijkstra en masterclasses bij o.a. Frieder Bernius, Denis Rouger, Hans Leenders und Daniel Reuss. Behalve het Madrigalchor leidt hij het concertkoor tonart in Bergisch Gladbach.

Als medeoprichter van de Internationale Chorbiennale Aachen is het Madrigalchor een belangrijk deel van dit grote festival.

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences