Fusion Concert

8 Jun 2024 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Fusion Concert
met het Cologne Guitar Quartet
Zaterdag 8 juni 2024, aanvang 20.00 uur
De Kopermolen (Lutherse Kerk), von Clermontplein 11, Vaals

Het Cologne Guitar Quartet, dat bekend staat om zijn meeslepende en virtuoze optredens, is onderscheiden op verschillende concoursen en heeft verschillende beurzen ontvangen, zoals de ensemblebeurs van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het internationale kwartet heeft twee albums uitgebracht en opgetreden op festivals in China, Duitsland, Frankrijk, Israël, Portugal, Griekenland en Servië.

In het fusion concert combineert het kwartet verschillende muziekstijlen met invloeden uit de culturele tradities van de individuele leden met een combinatie van elektronische instrumenten, waardoor een uniek crossover-concertprogramma ontstaat. Dit omvat originele composities en arrangementen voor verschillende instrumenten met klassieke gitaar, cavaquinho, Portugese gitaar, elektrische gitaar, elektrische bas, akoestische gitaar, Griekse bouzouki en zang.

The Fusion Project werd opgericht tijdens het Sound Links Festival 2022 en heeft verschillende wereldpremières op zijn naam staan, waaronder Steve Reichs Electric Counterpoint in een arrangement van Tal Botvinik voor kwartet en video-installatie.

Bezetting:

Tal Botvinik (Israel)
Tobias Juchem (Duitsland)
Ptolemaios Armaos (Griekenland)
Henrique Almeida (Portugal)

Meer info:

www.cologneguitarquartet.comTick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences