Afscheidsconcert Hans Leenders

1 Jun 2024 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Afscheidsconcert Hans Leenders
met bariton Vincent Kusters

Zaterdag 1 juni 2024, 20:00 uur
De Kopermolen (Lutherse Kerk), vonClermontplein 11, Vaals

Op 1 juni 2024 zal Hans Leenders een afscheidsconcert geven op het orgel in de Kopermolen. Hij is vanaf de restauratie van het prachtige en veel geroemde Hilgers orgel in de Kopermolen actief geweest als titularis van dit instrument en heeft ervoor gezorgd “als een goed huisvader” en het bewaakt als een Cerberis. Samen met Christine Moraal heeft hij vele jaren de serie“ Markt-Orgelconcerten” georganiseerd. Een drukke muzikale carrière dwingt hem deze taak op te geven maar hij zal in de toekomst hopelijk nog vaak te gastzijn in de Kopermolen.

Dit concert zal hij samen verzorgen met de inmiddels gerenommeerde bariton Vincent Kusters, die onlangs met veel succes excelleerde in de Kopermolen.

Een concert om naar uit te kijken.

De Nederlandse bariton Vincent Kusters is een veelgevraagd concert- en liedzanger. Hij studeerde zang en piano aan het Maastrichts conservatorium en aan de Hochschule für Musik in Freiburg. In 2018 voltooide hij tevens de applicatieopleiding koordirectie aan het Utrechts conservatorium.
Vincent heeft voor zijn liedvertolking diverse internationale prijzen gewonnen, waaronder de Vocallis Liedprijs Vaals 2017 en 2018. Samen met zijn duo-partnerpianist Charlie Bo Meijering won hij de prijs “Vrienden van het IVC”( ’sHertogenbosch, 2019) en met organist Nick Goudkuil de eerste prijs tijdens internationaler Wettbewerb für Orgel und Gesang (Neuss, 2020). Hij is behalve lid van de Schola Maastricht ook werkzaam als organist/dirigent/cantor van diverse kerken in Zuid-Limburg.
In 2023 richtte Vincent een stichting voor de zangkunst op, de J.M.Vogl-stichting met doel een podium te bieden aan veelbelovende talenten.

Hans Leenders is artistiek leider van professioneel kamerkoor Studium Chorale, Kamerkoor Maastricht en de Schola Maastricht en tevens artistiek adviseur van festival L’Europe & l’Orgue. Hij is cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht en dirigeert het Basilicakoor, Consort en de schola cantorum van deze kerk. Hij is hoofdvakdocent orgel en koordirectie aan het Conservatorium Maastricht. Hans Leenders is lid van de Stichting Limburgse Componisten en met name bekend om zijn vocale muziek. Zijn muziek is uitgegeven bij Ascolta Music Publishing Houten. Beluister Hans Leenders op Spotify.

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences