Openluchttheater Valkenburg presenteert Eric Vaarzon Morel

14 Jul 2024 vanaf 11.00 uur, Openluchttheater Valkenburg

In onze reeks kamermuziek op zondag komt op zondagochtend 14 juli misschien wel Nederlands allerbeste klassieke gitarist naar Valkenburg.  

Maar Eric Vaarzon Morel is meer, want hij is naast een virtuoos flamencogitarist ook een begenadigd componist en theatermaker. Deze talenten brachten hem over de hele wereld op podia van de meest legendarische concertzalen en nu naar een in kalkzandsteen uitgehouwen grot in een mergelrots! 

In Valkenburg speelt Eric voornamelijk eigen composities zoals Pajaro Negro, El Último Súspiro, Soledad, Eterna Melodía, Gitano, gelardeerd met klassieke Spaanse melodieën als Concierto de Aranjuez van Rodrigo, Asturias van Albéniz, La Catedral van Barrios Mangoré en nieuw werk waaronder La Quinta de B. gebaseerd op de 5e van Beethoven!  

Tussen de nummers door vertelt Eric over de achtergrond en betekenis ervan en draagt hij hier en daar een kort gedicht voor van F.G. Lorca en J.L Borges. 

Het is dus niet vreemd dat Eric Vaarzon Morel zijn muzikale carrière zelf als volgt omschrijft: 
“Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal. Eenmaal terug zag hij de pracht van de bevroren rietkragen aan de Hollandse horizon en wist: ik ben een waterdrager. Ik zal de kurkeiken op de Andalusische vlakte met mijn gitaarmuziek besprenkelen, de jasmijnbomen laten bloeien en de Spaanse warmte mee terug nemen naar mijn land onder de zee”.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Je voorkeuren aanpassen