Wandeling langs "Alledaagse Mensen" met gids

2 Mar - 15 Jun 2024, Visit Zuid-Limburg Experience Valkenburg (VVV)

In het voorjaar van 2024 zijn in Valkenburg aan de Geul de Alledaagse mensen op bezoek. Een unieke kunstinstallatie die een brug slaat tussen het alledaagse leven en de kunstwereld.

De Alltagsmenschen, of alledaagse mensen, zijn levensgrote betonnen beelden van mensen in alledaagse situaties, gemaakt door de Duitse kunstenaars Christel en Laura Lechner. Deze beelden stralen warmte, humor en herkenning uit, waardoor ze een glimlach op het gezicht van voorbijgangers toveren.

Wandel samen met een gids door de charmante straten van Valkenburg aan de Geul en ontdek de diverse alledaagse mensen die her en der verspreid staan. Van een groepje vrienden die gezellig tafelen tot een paar dat innig danst - elk beeld vertelt een verhaal en nodigt uit tot interactie.

Neem de tijd om te poseren voor een foto naast je favoriete Alltagsmensch en deel deze unieke ervaring met je vrienden en familie.

De alledaagse mensen brengen niet alleen de straten tot leven, maar verrijken ook de historische sfeer van Valkenburg aan de Geul. De kunstwerken vormen een boeiende dialoog tussen verleden en heden, waardoor je een diepere waardering krijgen voor de eenvoudige schoonheid van het alledaagse.

Deze tijdelijke tentoonstelling in het voorjaar van 2024 biedt een bijzondere gelegenheid om kunst op een toegankelijke manier te ervaren, midden in het dagelijks leven. Wees welkom en laat je verrassen!
Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!

Adjust your preferences