TRUST albumvoorstelling door Amber Haddad Quintet

25 nov 2022 vanaf 20.00 uur, Cellebroederskapel Maastricht

 

Amber Haddad is een Belgisch/Libanese zangeres uit Gent (BE). Samen met haar band, het Amber Haddad Quintet, vond Amber haar eigen unieke sound ergens tussen Arabische muziek, Flamenco, jazz en pop.

Altijd op zoek naar nieuwe klanken dook Amber in de traditionele Libanese muziek en verloor haar hart aan het nummer 'Ana la habibi' van de geweldige zangeres Fairuz. Ze brengt relatief onbekende muziek naar het Nederlandse &Belgische publiek in combinatie met meer toegankelijke westerse jazz muziek. Haar drang is om haar emoties de vrije loop te laten op plekken waar het publiek een reis kan beleven door gevoelens, verhalen en kleuren in de wereld van Amber en haar Belgische en Libanese roots. Essentieel voor Amber haar sound zijn de invloeden van Libanese zangers als Fairuz, MikeMassy en Dafher Youssef in combinatie met westerse artiesten als Simin Tanderen Avishai Cohen… Het resultaat is muziek waarin rust, warme kleuren en eerlijke expressie de luisteraar meevoeren door een emotioneel landschap.

 DEBAND 

Het Amber Haddad Quintet heeft zijn eigen manier gevonden om oriëntaalse muziek en mediterraanse muziek te combineren met behulp van hun eigen interpretatie en kennis. Ze creëren nummers van onder andere Fayruz en andere Arabische zangers en componisten naar hun eigen hand, interpretatie en arrangementen. Samen met hun eigen composities, die het karakter en eigenheid van de band duidelijk weergeven, ontstaat er een mooie balans tussen comfort en uitdaging. 

Intimiteit is het woord dat zij willen behouden, zowel verbonden zijn door hun passie voormuziek als verbonden zijn met het publiek.

Amber Haddad – zang

Adil Benhsain – oed, alt viool, darbuka, backing vocal

Wim Cops – flamenco gitaar, backing vocal

Martijn Vanbuel – contrabas, backing vocal

Bert Peyffers – percussie, backing vocal

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!