Rondleiding opnamelocaties 'Dagboek van een Herdershond'

4 jun - 30 jul 2022, Ursulinenconvent

De succesvolle televisieserie Dagboek van een Herdershond bracht eind jaren zeventig nogal wat teweeg in en rond het Zuid-Limburgse dorpje Eijsden. In de smalle, lieflijke straten van het dorp werd ruim baangemaakt voor de regisseur met zijn uiteenlopende eisen. Figuranten werden opgetrommeld, lokale muziek werd gespeeld en zelfs regen werd uit de hemel getoverd.

Tijdens deze wandelroute komt de televisieserie tot leven langs de opnamelocaties in en rond Eijsden. Vergezeld van een gids van de Stichting Eijsdens Verleden wordt U langs de diverse locaties geleid, die in de serie ‘Dagboek van een Herdershond' een rol gespeeld hebben. De gids zal bij elke locatie zoveel mogelijk de scènes en anekdotes beschrijven teneinde de tijd van toen opnieuw tot leven te brengen.

Op het start- en eindpunt van de wandeling is een tentoonstelling over ‘Het dagboek van een Herdershond’ gratis te bezoeken. In het Sociaal Centrum te Eijsden, Groene Kruisgebouw, Prins Hendrikstraat 21,6245 ED Eijsden is een tweede tentoonstelling over hetzelfde thema te zien.

Startpunt en eindpunt: Ursulinenconvent, Breusterstraat 27,6245 EH Eijsden.  Parkeren is mogelijk op de Treffersteeg.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!