Openluchttheater Valkenburg presenteert Moet je Horen 4 - Jan Knooren

10 sep 2023 vanaf 11.00 uur, Openluchttheater Valkenburg

Op vier zondagmorgens ontvangt muziekcriticus Jos Frusch, voormalig directeur van Openluchttheater Valkenburg, een uniek dubbeltalent uit de wereld van de klassieke muziek en jazz. In de vierde aflevering Jan Knooren, bassist en instrumentenbouwer (van contrabassen en elektrische bassen). Met medewerking van een jazzcombo met Bart Rademakers op piano, Ron Coolen op drums en Jan Knooren zelf op bas.

Jan Knooren toerde als bassist in de klassieke en jazzmuziek over de hele wereld, maar laat dat ‘toeren’ de laatste jaren over aan zijn zelfgemaakte contrabassen en elektrische basgitaren. Als hij niet lesgeeft aan de muziekschool in Maastricht is Jan Knooren, ook afgestudeerd psycholoog, vooral bezig met het restaureren en bouwen van instrumenten in zijn werkplaats en winkel ‘Knooren Handcrafted Instruments’ in Schimmert.

Jos Frusch gaat met zijn gast in gesprek, onder meer aan de hand van een door de gast meegebracht video- of audiofragment, en licht de muziek toe die ten gehore wordt gebracht.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!