LET US AGREE – Soul, Jazz, Weltmusik

10 dec 2022 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Net als vroeger beslissen, huidskleur, religie, geslacht of afkomst over acceptatie, vreedzame leefomstandigheden, maar ook succes en of deuren sluiten of opengaan. Het project "LET US AGREE" wil daarentegen een statement maken. Waarden zoals gelijkheid, tolerantie en culturele diversiteit worden uitgedrukt middels muziek.

Als kind uit twee culturen maakt zangeres Simone Helle zich vooral zorgen over de acceptatie van culturele diversiteit. Ze richtte de "Let us agree-connection" op, een vereniging van Duitse en Iraanse muzikanten. Het concert programma van "Let us agree" combineert soul, jazz en wereldmuziek en eigen composities.

Titels als "A change is gonna come" van Sam Cooke uit de Amerikaanse burgerrechtenbeweging van de jaren 60 of" Mississippi Goddam" van Nina Simone beleven verrassende en opzwepende herinterpretaties. Dan weer gaat het van het Westen naar het Oosten:de Iraanse Kioomars Musayyebi schreef een instrumentaal stuk voor zijn Iraakse vriend; Simone Helle zette een gedicht op muziek van de dichter Mitra Pourfarzaneh, die Iran ontvluchtte, dat zij in zijn oorspronkelijke taal in het Farsi interpreteert.

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!