Heythuysen - Judith van Driel, David Faber (Dudok quartet) en Michelle Lynne bij Opus 16 Concerten

5 feb 2023 vanaf 11.00 uur, De Bombardon

BRILJANTE MUZIEK DOOR BRILJANTE MUSICI

Op zaterdag 5 februari 2023 vindt in De Bombardon een concert plaats van muziek uit Oost-Europa, uit tijden die net als nu als roerig bestempeld mogen worden. Dat is zeker in de muziek terug te horen, zeker omdat drie begenadigde solisten zich hebbe verenigd tot een trio van wereldfaam. Pianiste Michelle Lynne behoeft in Maastricht eigenlijk geen nadere inleiding, Iedere aficionado van kamermuziek kent haar van de Opus 16 Concerten, de Klassika Concerten en de Candlelight Concerten. Afkomstig uit Canada is zij momenteel woonachtig in Eijsden, maar haar werkterrein beslaat vrijwel het hele westen van Europa. Zij leerde de twee strijkers kennen tijden een concert in het Ursulinenconvent in Eijsden, waar zij samen het DUDOK QUARTETT AMSTERDAM het Pianoquintet van Johannes Brahms uitvoerde.

Violiste Judith van Driel speelt al sinds haar derde jaar viool, zij het in het begin op twee breipennen. Pas op vijfjarige leeftijd mocht ze op een echte viool spelen. Ze heeft gestudeerd bij beroemde leermeesters en ze heeft haar liefde voor kamermuziek nooit verloren. Momenteel speelt zij viool bij het Dudok Quartett Amsterdam en doceert aan jonge musici aan het Sweelinck Conservatorium.

Ook cellist David Faber kreeg al op jeugdige leeftijd zijn eerste cello, weliswaar van Duplo. Na een rechtenstudie raakte hij echter verknocht aan de kamermuziek en hij besloot een studie aan het conservatorium te beginnen. Hij de spreekstalmeester, huisarrangeur en eerste aanspreekpunt van het Dudok Quartett Amsterdam. Hij bespeelt een bijzondere cello van Jean Baptiste Vuillaume uit 1850.

Hun programma omvat drie werken uit Oost-Europa. In elk van de drie werken zult u een van de solisten op haar/zijn meest virtuoze wijze aan het werk horen.

Sergey Taneyev (1856-1915) Piano Trio in D, op. 22
Dimitri Shostakovich (1906-1975) Cello Sonate in d mineur, op. 40
Leoŝ Janaćek (1854-1928) Sonate voor Viool en Piano

zondag 5 februari 11.00 in De Bombardon
Sint Antoniusstraat 2, 6093 GA Heythuysen
Toegangsprijs € 12.5 met consumptie

Tick Me!

Schrijf je in voor de Tickli Nieuwsbrief en blijf op de hoogte!