FEIER/ FIRE: Feest en Vuur, feestend en dansend de afgrond in

10 Jun 2023 vanaf 20.15 uur, Kloosterbibliotheek in Wittem

FEIER/ FIRE: Feest en Vuur, feestend en dansend de afgrond in.

Berlage Saxophone Quartet
Martijn Cornet – bariton
Karin Strobos – sopraan

Met muziek van Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill.

De Roaring twenties. Een muzikale en culturele bloeiperiode tussen twee wereldoorlogen in. Glitter en glamour tegenover onheil dat nadert én vers in het geheugen staat gegrift. Een spreekwoordelijke dans op de vulkaan, ongeveer 100 jaar geleden, die verdacht veel weg heeft van onze tijd.

Het Berlage Saxophone Quartet en zangers Karin Strobos en Martijn Cornet brengen in een avondvullend programma een keur aan liederen uit dit woelige interbellum: het tijdperk van de opkomende jazz, bigbands en natuurlijk de opmars van de saxofoon. George Gershwin, Cole Porter en Kurt Weill passeren de revue in arrangementen van Wijnand van Klaveren.

Hij zet het Saxofoon kwartet in als bigband, orkest en ‘barpiano’ in één. Zij toveren alle denkbare klankkleuren uit hun saxen. Choreograaf en regisseur Pim Veulings ensceneert het geheel in een ongedefinieerde periode.

Crises zijn van alle tijden, en onze reacties daarop lijken beangstigend veel op elkaar: kop in het zand en al feestend de afgrond in. Een feestelijke voorstelling met een duister randje over naderend onheil en hoe wij mensen daarmee omgaan.

De Volkskrant over GOLDBERG VARIATIONEN: “Het bewijst hoe geweldig goed ze op elkaar zijn ingespeeld.”

Telegraaf over Karin Strobos in La Cenerentola van Opera Zuid: “Geheel volgens verwachting is de mezzo Karin Strobos in de titelrol het stralende middelpunt”

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!