Amsterdams Gitaar en Mandoline Duo

3 Sep 2022 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Sinds 1999 treden zus Marijke en broer Michiel als Amsterdams Gitaar en Mandoline Duo beide samen op. Geboren en getogen zijn ze in Amsterdam, het centrum van hun leven is echter Wuppertal. Hier vandaan geven ze regelmatig concerten en workshops in binnen en buitenland. Afgelopen jaren zijn ze op concert reis naar Japan, Spanje, Italië, Frankrijk, Rusland en Verenigde Staten geweest.

Muzikaal voelt het duo zich bij verschillende stijlenthuis. Pop en Rock, Blue Grass, Folk, oppervlakkige Jazz of Klassiek. Belangrijk zijn aanstekelijke ritmes, aangrijpende melodieën en een sterkkarakter. In hun eigen composities komen deze elementen te voorschijn.  Ze zingen en gebruiken een breed instrumentarium op akoestische en elektrische instrumenten.

Muziek-noten en CDs worden uitgebracht door Marijke en Michiel Wiesenekker onder hun eigen label Wouldn’t Listen. De laatste  opnames Family Life, zoals Baumstraße 14 en Saevis Tranquillus in Undis bieden een inzicht in hun repertoire.

Liever van alles wat, dan gemiddeld – dit is het motto van Wouldn’t Listen

Marijke Wiesenekker speelt mandoline - klassiek, elektrisch, barok en akoestisch. Haar muziekstudie bracht haar van Amsterdam naar Wuppertal waar zij bij  Professor Marga Wilden-Hüsgen studeerde. Samen met haar broer Michiel bezocht ze regelmatig het mandolinesymposium in Santa Cruz (Californië). Naast haar concertactiviteiten dirigeert ze twee mandolinesorkesten en geeft ze les als gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Michiel Wiesenekker is een allround gitarist. Hij speelt akoestische en elektrische gitaar. Muziek bracht hem ook naar Wuppertal, waar hij klassieke concertgitaar studeerde bij Prof. Dieter Kreidler en Prof. Alexander Sergei Ramirez. Daarnaast vervolgde hij zijn opleiding op het gebied van elektrische gitaar bij Peter Fischer. Hij geeft les aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf.

Zie ww.wiesenekker.com voor meer informatie.

Tick Me!

Subscribe to the Tickli Newsletter to get the latest news!