ZILVER

8 Oct 2023 vanaf 15.30 uur, Cellebroederskapel Maastricht

Jubileumconcerten van Kamerkoor Vox Antiqua  

Vanwege haar 25-jarig bestaan zal het Haagse kamerkoor Vox Antiqua in oktober 2023 een jubileumconcert geven op zondag 8 oktober in de Cellebroederskapel in Maastricht.
Vox Antiqua, bestaande uit 25 zangers met 5-7 zangers per stemgroep zingt overwegend a capella muziek uit de renaissance en de vroege barok tot ca. 1750.Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Peter van der Leeuw, die meerdere koren in de Haagse regio dirigeert en zelf als bariton in het Groot Omroepkoor zingt.
Het programma voor het jubileumconcert bestaat uit een aantal religieuze stukken en diverse luchtigere liederen van de componisten Arcadelt, Gibbons, Banchieri, Hildegard von Bingen, Purcell, de Victoria, Palestrina en Carissimi. 
Meer informatie over Vox Antiqua en haar activiteiten kunt u vinden op
www.voxantiqua.nl.

Vanwege het 25-jarig bestaan van het koor worden in het lustrumconcert vooral muziekstukken gezongen, die al vroeger tot de favorieten van het Vox-repertoire behoorden. Voor veel leden en voor de dirigent zijn deze nog onbekend en zullen nu nieuwe glans en klank kunnen krijgen.

 In de afgelopen jaar is Vox Antiqua gegroeid van 20 naar 26 leden, en vaak gaven nieuwe zangers expliciet aan dat zij zeer geïnteresseerd zijn in het zingen van oude muziek, ook de jongere kandidaat leden. Daarbij komt de ervaring om te zingen bij dirigent Peter van der Leeuw, die behalve enthousiasme en eindeloos geduld veel aandacht besteed aan zangtechniek en een gezamenlijke koorklank.

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences