Openluchttheater Valkenburg presenteert ‘Hejre Kati’ – Balkan-klezmer

29 Jun 2023 vanaf 20.30 uur, Openluchttheater Valkenburg

Hejre Kati is een nieuw project van Jaap Mulder, huisvriend van ons Openluchttheater.
Op een dag kwam de vader van Jaap thuis met een grammofoon en wat bakelieten plaatjes van His Masters Voice uit de inboedel van Jaaps grootmoeder. De jonge Mulder werd betoverd door de exotische klanken op één van de schijfjes en heeft dat plaatje grijs gedraaid. Het bleek de aanzet tot zijn liefde voor Oost-Europese muziek en een lange carrière in Balkan- en klezmermuziek. Pas tijdens de opnames van de televisiedocumentaire ‘Romania, Romania’, (2017 NPO2), besefte Jaap Mulder dat het roemruchte plaatje het nummer ‘Hejre Kati’ betrof. 

Jaap Mulder was ruim dertig jaar frontman en klarinettist van klezmerband Di Gojim. In 2022 stopte hij met de band, dankbaar voor alle muzikale avonturen en gemotiveerd om andere wegen in te slaan. Voor zijn nieuwe groep Hejre Kati heeft Mulder een aantal top-muzikanten om zich heen verzameld. De Balkanband brengt een ode aan Hejre Kati, mooie Katalin, en laat het bloed sneller stromen met Slavische klanken, warmbloedige Balkanritmes en melancholische klezmer.

Jaap Mulder speelt in Valkenburg met Wilco Oomkes op accordeon en muzikaal kompaan van het eerste uur Tseard Nauta (mede-oprichter van Di Gojim) op contrabas. 

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!