Lola Marie & Les Chats Noirs

23 Sep 2023 vanaf 20.15 uur, Kloosterbibliotheek Wittem

LOLO MARIE & LES CHATS NOIRS

De kokette zangeres Lola Marie en haar achtkoppig orkest Les Chats Noirs nemen u mee terug naar het begin van de vorige eeuw. Een roerige tijd, waarin nachtclubs en theatercafés als ‘Le Chat Noir’ in het Parijse Montmartre ongekend populair waren, en cabaretnummers, zoete melodieën bekend uit oude Duitse films en chansons even geliefd.
In dit even meeslepende als innemende theaterconcert is ruimte voor zowel Franse chansons en cabaretnummers als klassieke en filmmuziek. Ontroerend, bitterzoet en dan weer vrolijk en luchtig, met bekende songs van onder meer Bertold Brecht, Jaques Brel, Kurt Weill, Edith Piaf, Marlene Dietrich, Zarah Leander, Hildegard Knef en andere. Een muzikale keuze die getuigt van lef en passie, met arrangementen die raken en een loepzuivere stem die overtuigt.

De onconventionele sopraan Lola Marie is Luxemburgse. Nadat ze opgeleid was tot danseres, studeerde ze aan de International Performing Arts Studio “Stairs Up”. Haar passie voor klassieke muziek bleef groeien, daarom besloot ze zang aan het Conservatorium Maastricht te gaan studeren. Nadat ze haar bachelor gehaald had, begon ze haar masterstudie aan het Conservatorium Tilburg. Een maand na haar afstuderen was ze finaliste van de International Mozart Singing Competition in Praag. Op dit moment volgt Lola Marie lessen bij Tom Krause en Hubert Delamboye. Ze verschijnt regelmatig in concerten, muzikale komedies, opera’s, operettes en recitals.

Meer info over dit concert en de andere concerten in september: www.kunstdagenwittem.nl

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences