Het Zwarte Kruit - Culinaire Speurtocht

7 Apr - 29 Oct 2023, Restaurant de Beren

​Geniet tijdens deze spannende zoek-speur-puzzle-smultocht.

Een waargebeurd verhaal rond het jaar 1830. Tijdens deze speurtocht volgt u de een illegaal kruittransport van Valkenburg naar Luik en kruipt u in de huid van Hubertina, de  eigenaresse van  de Valkenburgse kruitfabriek Nr. 11.  U ervaart u de stress die ze ondervond om dit transport naar de Luikse mijn l'Esperance voor elkaar te krijgen en onder de radar van de overheden te blijven.

Om de sprong te maken van het hedendaagse Valkenburg naar het Valkenburg van toen, schetsen we het beeld van de achterkleindochter van Hubertina, die op de zolder van haar ouderlijk huis door de geschiedenis van haar familie bladert. Een krantenknipsel van de Polfermolen, een foto van het oude hotel en oude dagboeken van haar overgroot-oma: de eigenaresse van de kruitfabriek. In een van haar dagboeken ontdekt zij het verhaal van een illegale kruitlevering aan de mijnen in Luik.

Een poging van Hubertina om zwart geld te verdienen om haar fabriek draaiende te houden. U als wandelaar helpt haar om in het geheim een partner te zoeken die dit lastige klusje voor haar gaat uitvoeren. Ondertussen snoept u van vier heerlijke hapjes bij de locaties die u aandoet tijdens deze speurtocht.

U koopt een ticket voor deze wandeling voor € 13,95 per persoon, inclusief de vier amuses. U heeft vier uur nodig om de wandeling te volgen en de puzzels op te lossen. U start bij het eerste restaurant in de speurtocht Het Zwarte Kruit en laat daar uw ticket scannen.: 

>> 
Restaurant De Beren, Leeuwhof 9 in Valkenburg

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!

Adjust your preferences