Concert met pianiste Farnoosh Farokhzad

17 Jun 2023 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Farnoosh Farokhzad is een jonge Iraanse klassieke pianiste die met passie muzikale verhalen vertelt en daarmee haar publiek diep weet te raken. Onlangs behaalde ze haar Master of Music diploma in Nederland. Zij ziet het als haar missie om klassieke muziek populair te maken en levend te houden in deze moderne tijd.

Farnoosh Farokhzad werd in 1994 in Iran geboren en begon op12-jarige leeftijd met pianolessen. Ze studeerde aan de Tehran University of the Arts op een volledige beurs en voltooide daar haar bachelor diploma met onderscheiding. In 2022 vervolgde ze haar studie aan het Conservatorium van Maastricht. Als Iraanse pianiste heeft Farnoosh diverse professionele optredens gehad op evenementen in haar eigen land. Ze trad op als ere-artiest op het Saba Music Festival en op het Armenia International Music Festival dat haar land vertegenwoordigde. Ze werd ook uitgenodigd in het Huis van Kunstenaars in Teheran om stukken van hedendaagse Perzische componisten te presenteren.

Naast haar concertactiviteiten geeft ze pianoles en deelt ze haar ervaringen met mede musici.
Als ambitieuze pianiste is het haar visie om een bemiddelaar te worden tussenmuziek en publiek, om muziek niet alleen naar de oren, maar vooral naar de harten te brengen!

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!