Concert met het BRON saxofoonkwartet

24 Sep 2022 vanaf 20.00 uur, De Kopermolen

Met musici uit alle windstreken staat het BRON saxofoonkwartet bekend om haar unieke geluid. Het kwartet werd in 2016in Tilburg opgericht. De 4 musici studeerden allen aan het Conservatorium van deze stad. Ze spelen allemaal op oude instrumenten en mondstukken (gebouwdtussen 1929 en 1954) van het Amerikaanse merk Buescher, vanwege hun gezamenlijke passie voor de saxofoonpionier Sigurd Raschèr. Het originele geluid van Adolphe Sax is de inspiratiebron voor (de naam van) het kwartet.

In haar programma’s wil BRON het oude zoveel mogelijk met het nieuwe combineren. Dit gebeurt onder andere door het geluid van hun oude saxofoons te blijven ontwikkelen tot iets nog ongehoords, en door hun repertoire: een combinatie van composities van oude meesters en nieuwe composities, aangevuld met muziek uit ieders thuisland. Dit zorgt voor een divers programma waarmee BRON met hun muziek in dialoog gaat met het publiek.

Het is voor BRON belangrijk om een nieuwen kleurrijk geluid te laten horen binnen het landschap van de saxofoonkwartetten. Een homogene klank waarmee het kwartet het geluid van de saxofoon in al zijn facetten kan laten horen.

Cameron Millar(Australië) – Sopraan saxofoon
Niek Starmans (Nederland) – Alt saxofoon
Hannah Koob (Duitsland) – Tenor saxofoon
Juan Fernando Ramirez (Colombia) – Bariton saxofoon

Tick Me!

Melden Sie sich für den Tickli Newsletter an und bleiben Sie bestens informiert!